Binnenland25 sep '19 13:47Aangepast op 25 sep '19 14:07

Thomas Cook Nederland vraagt uitstel van betaling aan

Auteur: BNR Webredactie

Het doek lijkt nu echt te vallen voor Thomas Cook Nederland. De Nederlandse divisie van de reisorganisatie heeft uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank van Amsterdam heeft daarmee ingestemd en een bewindvoerder aangesteld.

De bewindvoerder gaat de komende dagen op zoek naar mogelijkheden voor het bedrijf en medewerkers. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft de zorg voor klanten van Thomas Cook Nederland of Neckermann Reizen overgenomen.

Een woordvoerster van Thomas Cook Nederland laat weten dat voor de klanten van het bedrijf nu niets verandert ten opzichte van de voorgaande dagen. Voor de reizigers die al weg zijn wordt via de SGR gezorgd. Vakantiegangers die nog niet waren vertrokken wordt aangeraden om bij een reisbureau aan te kloppen.

Thomas Cook Nederland verzorgt jaarlijks voor vierhonderdduizend Nederlanders vakanties en heeft een kleine tweehonderd medewerkers in dienst. Die zijn zojuist tijdens een 'emotionele bijeenkomst' op het kantoor in Hoofddorp ingelicht door de directie, zo meldt ANP. Zij blijven aan het werk zolang de bewindvoerder dat nodig acht.

Maandag viel in het Verenigd Koninkrijk het doek voor het moederbedrijf. Thomas Cook was een van de grootste reisconcerns ter wereld. Het vakantie-imperium kampte al langer met financiële problemen en had een grote schuldenlast. Een laatste reddingspoging mislukte zondag.

Luister ook: SGR vangt gedupeerden Thomas Cook op

Luister ook: Thomas Cook en neckermann zetten streep door alle geboekte reizen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen