Binnenland26 sep '19 18:44

Halsema wil meer politiecapaciteit voor Amsterdam

Auteur: BNR Webredactie

De Amsterdamse gemeenteraad debatteert over de moord op Derk Wiersum, advocaat van Nabil B, kroongetuige in de zaak tegen Ridouan T. Er moeten meer agenten komen, maar de vraag is of daar wel capaciteit voor is.

Burgemeester Halsema zei tijdens de gemeenteraad minister Grapperhaus te steunen in zijn wens om de politiecapaciteit te versterken en mensen vrij te spelen voor de bestrijding van de drugshandel. Maar ze zegt zich daarbij ook zorgen te maken dat dat ten koste zal gaan van de inzet in Amsterdam. 'Want zoals u allemaal weet staat het water ons aan de lippen', zegt Halsema.

'Er wordt al tijden gedebatteerd over die grote problemen die de drugscriminaliteit in Amsterdam veroorzaken', zegt Ronald Olsthoorn, politiek verslaggever voor AT5 en is bij de Stopera. De politiecapaciteit is al langer een probleem van het Amsterdamse gemeentebestuur. Daarom wil burgemeester Halsema samen met de Raad het signaal sturen dat ze moeten lobbyen voor meer politiecapaciteit voor de stad Amsterdam.

LUISTER OOK: Politie heeft honderden rechercheurs extra nodig

LUISTER OOK: Grapperhaus wil speciale politie-eenheid

Burgemeester Femke Halsema en Jan Pronker, politie Amsterdam, tijdens de raadsvergadering waarin wordt gesproken over de liquidatie van advocaat Derk Wiersum en het bezit van een verboden wapen in de ambtswoning.
Burgemeester Femke Halsema en Jan Pronker, politie Amsterdam, tijdens de raadsvergadering waarin wordt gesproken over de liquidatie van advocaat Derk Wiersum en het bezit van een verboden wapen in de ambtswoning. (ANP / REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen