Binnenland30 sep '19 08:39

Boeren Oost-Nederland hebben opnieuw mislukte oogst

Auteur: BNR Webredactie

Voor veel boeren in het Oosten van het land is de oogst opnieuw mislukt. Vooral boeren uit de Achterhoek, Twente en delen van Drenthe hebben dit jaar een nog slechtere oogst dan vorig jaar, zo zegt LTO Nederland tegen BNR. Daar heeft men regionaal opnieuw een hele droge zomer gehad.

'Daarom vallen de oogsten tegen in het oosten van het land', zegt Jaap van Wenum, voorzitter van LTO Akkerbouw. Er zijn heel wat gebieden in het oosten waar heel weinig regen is gevallen en soms zelfs minder dan het jaar ervoor. Procentueel gezien is er 20 tot 30 procent minder opbrengst te halen met de oogst. 'Dat soort winstmarges hebben wij over het algemeen niet in de sector. Dus voor die bedrijven wordt het een heel moeilijk jaar', zegt Van Wenum.

LUISTER OOK: Meer dan een derde varkenshouders wil stoppen

LUISTER OOK: Projectontwikkelaars gaan de boer op, zoeken 'stikstofuitstootruimte' op sluitende boerderijen

Procentueel gezien is er 20 tot 30 procent minder opbrengst te halen met de oogst. 'Dat soort winstmarges hebben wij over het algemeen niet in de sector. Dus voor die bedrijven wordt het een heel moeilijk jaar', zegt Van Wenum.
Procentueel gezien is er 20 tot 30 procent minder opbrengst te halen met de oogst. 'Dat soort winstmarges hebben wij over het algemeen niet in de sector. Dus voor die bedrijven wordt het een heel moeilijk jaar', zegt Van Wenum. (GinoPress B.V.)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen