Binnenland3 okt '19 16:09Aangepast op 3 okt '19 16:56

Verdachte aangehouden voor moord op advocaat Wiersum

Auteur: BNR Webredactie

De politie heeft dinsdagavond 1 oktober een man aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Tijdens het onderzoek is ook een wit busje aangetroffen dat wellicht werd gebruikt bij de moord. Dat meldt de politie.

Het busje, een witte Opel Combo, is in beslag genomen en uitvoerig onderzocht door experts van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut. De politie vraagt alle mensen die het busje hebben gezien, ook in de regio Almere, om hun tips te melden.

'U kunt zich voorstellen dat deze moord ons geschokt heeft. Het is feitelijk weer een grens die overschreden is', zegt Olivier Dutilh, chef recherche Amsterdam. Het is de verklaring voor de grote hoeveelheid aan middelen en manschappen die tijdens dit onderzoek zijn ingezet. 'Niet alleen specialisten op het gebied van forensische, digitale en financiële sporen, maar ook andere eenheden helpen bij dit onderzoek', klinkt het in de melding op het Twitteraccount van Politie Amsterdam eo.

Wiersum werd bij zijn huis in Amsterdam geliquideerd. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij als advocaat in een groot liquidatieproces, bekend als Marengo.

Bij een schietpartij aan de Imstenrade in Buitenvelder is een man doodgeschoten. De schutter is te voet gevlucht.
Bij een schietpartij aan de Imstenrade in Buitenvelder is een man doodgeschoten. De schutter is te voet gevlucht. (ANP MICHEL VAN BERGEN)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen