Binnenland11 okt '19 08:22Aangepast op 31 okt '19 16:34

ChristenUnie wil uitleg over gokmail Toto

Auteur: BNR Webredactie

De ChristenUnie wil opheldering van minister van Rechtsbescherming Sander Dekker over een mailing van de Toto en de KNVB die ontvangers wijst op de mogelijkheid om te gokken op wedstrijden van het Nederlands elftal.

De mail van de Toto is verstuurd met het adres van de voetbalbond in de aanloop naar de wedstrijd Duitsland - Nederland die op 6 september werd gespeeld. Ontvangers konden op de uitslag gokken met een bedrag van minimaal vijf euro. Los van de juistheid van de voorspelling kreeg iedere deelnemer tien euro die als inleg gold voor de volgende wedstrijd.

Kamerlid Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie vindt dat de mailing riekt naar actieve werving en dat zou strijdig kunnen zijn met het kansspelbeleid van de Nederlandse Loterij. Dat moet kansspelverslaving voorkomen en de consument beschermen.

Volgens de Kansspelautoriteit zijn dit soort reclame-uitingen toegestaan. Van der Graaf vraagt zich af of de minister ook zo hiernaar kijkt. 'Als het volgens de regels nu is toegestaan, dan vind ik dat ze aangescherpt moeten worden', laat het Kamerlid weten.

Advocate Machteld Robichon van bureau Brandeis, zegt dat het om de vraag gaat of bij mailing van derden duidelijk genoeg is wie de afzender is én of de toestemming expliciet genoeg is.

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en Nederland in het Volksparkstadion
De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en Nederland in het Volksparkstadion (ANP KOEN VAN WEEL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen