Binnenland4 nov '19 17:10

Ondernemers kinderopvang bezorgd over stijgende kosten

Auteur: BNR Webredactie

Ondernemers in de kinderopvang maken zich zorgen over stijgende kosten. De tarieven van de kinderopvang gaan per januari 2020 fors omhoog - wel 4 tot 7 procent. En dat terwijl de kinderopvangtoeslag voor dit jaar slechts met 1,89 procent wordt geïndexeerd. Volgens de branche worden ouders hiervan de dupe, en komt dit allemaal door de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang.

Er wordt al van in het begin over geprotesteerd door kinderopvangorganisaties. 'We willen aan de noodklok trekken en willen dat Den Haag de kinderopvangtoeslag evenredig mee laten stijgen met de stijgende kosten in de kinderopvang zodat kinderopvang voor heel Nederland bereikbaar blijft', zegt Kherdin Yahyati, voorzitter van de Branche Vereniging Ondernemers Kinderopvang.

Interieur van een kinderdagverblijf van de failliet verklaarde kinderopvangorganisatie Estro. Met zo'n 250 filialen wordt een doorstart gemaakt onder de naam Smallsteps.
Interieur van een kinderdagverblijf van de failliet verklaarde kinderopvangorganisatie Estro. Met zo'n 250 filialen wordt een doorstart gemaakt onder de naam Smallsteps. (ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen