Binnenland7 nov '19 12:52

Minister Bijleveld aangeslagen, Kamer ook

Auteur: BNR Webredactie

Minister Bijleveld van Defensie is aangeslagen. Ze overleefde afgelopen dinsdagnacht het debat over het Nederlandse bombardement op Hawija slechts ternauwernood. Vandaag verdedigt ze haar begroting voor volgend jaar, politiek verslaggever Laurens Boven is erbij.

Het gaat dan wel over de begroting, dat het ministerie de Kamer onjuist informeerde over de vele burgerdoden die er in de Iraakse stad vielen door een Nederlands bombardement hangt als een schaduw over het debat.

Karabulut eist inzage gegevens overige bombardementen

Ook SP-Kamerlid Sadet Karabulut zegt aangeslagen te zijn: over hetgeen gebeurd is, én over het feit dat de premier en de overige betrokkenen zeggen zich niets meer te kunnen herinneren. Karabulut vraagt dan ook om vrijgave van de gegevens over de meer dan tweeduizend ingezette Nederlandse bombardementen.

Minister Ank Bijleveld van Defensie en Sadet Karabulut (SP) tijdens een debat in de Tweede Kamer over de begroting van Defensie
Minister Ank Bijleveld van Defensie en Sadet Karabulut (SP) tijdens een debat in de Tweede Kamer over de begroting van Defensie ( ANP SEM VAN DER WAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen