Binnenland8 nov '19 06:52Aangepast op 8 nov '19 08:49

Veehouders bereiden stikstofclaim voor

Auteur: BNR Webredactie

Ruim 1800 veehouders hebben zich de afgelopen maand aangemeld op de website van de stichting Stikstofclaim. Die wil miljoenen euro's bij de overheid claimen vanwege de opgelopen schade als gevolg van het stikstof-debacle.

Veehouders bereiden miljoenenclaim voor
Veehouders bereiden miljoenenclaim voor ( ANP SIESE VEENSTRA)

Veehouders willen bodemprocedure starten

Spithoven zegt een bodemprocedure te zullen starten op het moment dat de overheid echt duidelijk maakt waar het heen gaat. 'Als de piketpaaltjes verankerd zijn, dan gaan we kijken waar ondernemers in de knel komen. Mochten mensen daar gedupeerd worden en een zaak hebben, dan proberen we die collectief op te starten', zegt Spithoven.

Claim richt zich op herstelmaatregelen Kabinet

Advocaat Tijn Kortmann van advocatenkantoor Stibbe en gespecialiseerd in overheidsaansprakelijkheid dacht dat de claim van de stichting ergens anders over zou gaan. 'Met de PAS-uitspraak van de Raad van State staat vast dat de Rijksoverheid onrechtmatig heeft gehandeld, ik dacht dat de claim daarover zou gaan, maar stichting gaat zich richten op de herstelmaatregelen van het Kabinet. Dat is een andere procedure dan die ik had verwacht', zegt Kortmann. Kortmann sluit niet uit dat wanneer de rook opgetrokken is andere beroepsgroepen ook gaan procederen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen