Binnenland8 nov '19 19:05Aangepast op 8 nov '19 20:23

VIDEO | Paul de Leeuw tegen Wybren van Haga: 'Je bent een loser'

Auteur: BNR Webredactie

Wybren van Haga was vrijdag te gast in BNR The Friday Move om te praten over zijn verdere carrière in de Tweede Kamer als zelfstandig Kamerlid. Eind september werd Van Haga door de VVD uit de Tweede Kamerfractie gezet omdat hij zich tegen de afspraken in toch nog bezighield met zijn eigen onderneming. Paul de Leeuw was er vanmiddag ook en stond Wilfred Genee bij als co-host. Wanneer Van Haga kritische vragen over zijn daden probeert te pareren, heeft Paul de Leeuw er plots genoeg van: 'je bent gewoon een loser.'

De Leeuw vond de houding van Van Haga onaanvaardbaar. Van Haga deed in BNR The Friday Move de beschuldigingen aan zijn adres van zijn ex-partij VVD en de pers af als onwaarheden. Paul de Leeuw werd zichtbaar geïrriteerd en nam geen blad voor de mond: 'u bent niets.'

Wybren van Haga werd eind september door de VVD uit de Tweede Kamer-fractie gezet omdat hij zich tegen de afspraken in toch nog bezighield met zijn eigen onderneming. Het was niet voor het eerst dat hij in opspraak raakte door zijn dubbelrol als Kamerlid en ondernemer. Vorig jaar kwam naar buiten dat Van Haga huurders van Amsterdamse huizen ook niet goed had behandeld. Van Haga had toen beloofd afstand te zullen nemen van zijn bedrijven en de verhuur van vastgoed. Van Haga besloot zijn zetel te behouden.

Luister hier de volledige uitzending terug van BNR The Friday Move.

Wybren van Haga was vrijdag te gast in BNR The Friday Move om te praten over zijn verdere carrière in de Tweede Kamer als zelfstandig Kamerlid. De VVD zette hem eind september uit de partij.
Wybren van Haga was vrijdag te gast in BNR The Friday Move om te praten over zijn verdere carrière in de Tweede Kamer als zelfstandig Kamerlid. De VVD zette hem eind september uit de partij. (BNR)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen