Binnenland28 nov '19 12:38Aangepast op 28 nov '19 13:26

Picnic wil pakketjes gaan bezorgen

Auteur: BNR Webredactie

Picnic wil naast retourzendingen ophalen ook pakketjes gaan bezorgen en als online winkel fungeren. Zo komt er in Utrecht een hypermodern gerobotiseerd distributiecentrum met een kostenplaatje van 250 miljoen euro om dat mogelijk te maken. Dat zegt mede-oprichter van Picnic Michiel Muller in BNR Zakendoen.

Bezorgen

Online supermarkt Picnic draait een recordomzet, maar winst wordt er nog niet gemaakt. Dat zal de komende jaren ook nog niet gebeuren, want de onderneming kiest voor groei. Picnic gaat namelijk meer doen dan boodschappen bezorgen. Naast retourzendingen oppikken bij eigen leveringen, wil het bedrijf ook pakketjes gaan bezorgen voor andere online winkels. Dat wil Picnic onder andere doen om stadsdistributie te verduurzamen.

Lees ook | Wat gaat Picnic doen met 250 miljoen?

Nespresso

Tot nu toe bezorgde Picnic alleen eigen producten, maar sinds twee weken fungeert het bedrijf ook als een soort platform als bol.com met de verkoop van Nespresso-producten. Die staan meteen in de top 20 van meest verkochte producten van het bedrijf online. 'Er zijn veel meer mogelijkheden om de logistiek die we hebben opgebouwd voor andere dingen te gebruiken en verkeersbewegingen in de straten te verminderen', zegt Muller.

Het distributiecentrum zou over twee jaar kunnen open gaan.

Lees ook | Picnic sluit zich aan bij retail-cao INretail

Vrachtwagens van Picnic tijdens de lancering van de boodschappenservice. Gebruikers van de internetsupermarkt kunnen bestellen via een app of website, en krijgen hun boodschappen thuisbezorgd met een elektrisch bestelbusje.
Vrachtwagens van Picnic tijdens de lancering van de boodschappenservice. Gebruikers van de internetsupermarkt kunnen bestellen via een app of website, en krijgen hun boodschappen thuisbezorgd met een elektrisch bestelbusje. (ANP REMKO DE WAAL)

Gerelateerde artikelen