Binnenland9 dec '19 16:25Aangepast op 10 dec '19 07:27

NAM begint met opruiming Groningenveld

Auteur: BNR Webredactie

In Groningen is vandaag begonnen met de sloop van het eerste gasveld. Het gaat om een winningslocatie in de buurt van Loppersum. Eerder al werd daar de kraan dichtgedraaid. Nu komt de NAM de boel opruimen. Verslaggever Harmen van der Veen ging kijken.

NAM begint met opruiming gasveld
NAM begint met opruiming gasveld (BNR)

Lees ook | Eric Wiebes: gaswinning sneller afbouwen

'De bedoeling is om met het einde van de gaswinning uit het Groningenveld nu alles op te ruimen. Het moet weer teruggegeven worden aan Groningen, schoon, opgeruimd en straks dus onherkenbaar', zegt minister Wiebes. De gaswinning heeft in Nederland en Groningen voor een enorme welvaart gezorgd, maar ook voor enorme ellende erkent Wiebes.

Ook NAM-baas Johan Atema erkent het leed en vindt het belangrijk voor de NAM en heel Nederland dat de NAM het imago kan opblinken en dat de Groningers gelukkig worden van de opruiming en het herstel.

Gaswinningslocatie van de NAM in Muntendam. Het kabinet heeft besloten om binnen 12 jaar een einde te maken aan de gaswinning in de provincie Groningen.
Gaswinningslocatie van de NAM in Muntendam. Het kabinet heeft besloten om binnen 12 jaar een einde te maken aan de gaswinning in de provincie Groningen. (ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen