Binnenland11 dec '19 16:47

Crowdfunding voorkomt liquidatie crimineel

Auteur: BNR Webredactie

Met een crowdfundingsactie hebben criminelen het leven gered van een mede-crimineel, die op de dodenlijst stond van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Dat schrijft het AD. De vrienden van de man op de dodenlijst verzamelden 130.000 euro om de crimineel van de dodenlijst te halen.

Yelle Tieleman, stuitte ruim ene half jaar geleden op het verhaal. Het verhaal draait om Abdelkarim A. onder zijn vrienden bekend als 'Abs', volgens Tieleman. 'Dat is een Utrechtse crimineel die op de dodenlijst van Taghi kwam te staan. 'Abs' had een grote partij hasj gekregen, maar die werd weer van hem gestolen. Daardoor kon hij zijn geld aan Taghi niet betalen, het gaat om een bedrag van 130.000 euro.' Volgens Tielman wordt aan 'Abs' dan verteld dat hij het geld moet gaan betalen. Doet hij dat niet, dat gaat dat hem zijn leven kosten. Tieleman vertelt dat 'Abs' het benodigde geld niet kon afgeven. 'Daardoor volgde er een liquidatiepoging waar hij ternauwernood aan ontkomt.

Sishalounge

Zijn vrienden begonnen daarop een crowdfundactie. Zij zeiden: 'Als dat geld een probleem is, laten we dan zorgen dat we het geld bij elkaar krijgen. Binnen no-time werd dat geld op tafel gelegd en betaald. Het geld ging in twee grote plastic tassen en werd afgegeven bij een inmiddels gesloten sishalounge in de Utrechtse wijk Overvecht. Daarmee was de dreiging weg', volgens Tieleman.

2019-09-24 BADHOEVEDORP - Zware beveiliging door politie en marechaussee bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, waar de pro formazitting in de strafzaak Marengo plaatsvindt. De zaak draait om een reeks liquidaties die in opdracht van de voortvluchtige Ridouan Taghi zouden zijn uitgevoerd. ANP REMKO DE WAAL
2019-09-24 BADHOEVEDORP - Zware beveiliging door politie en marechaussee bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, waar de pro formazitting in de strafzaak Marengo plaatsvindt. De zaak draait om een reeks liquidaties die in opdracht van de voortvluchtige Ridouan Taghi zouden zijn uitgevoerd. ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Gerelateerde artikelen