Binnenland30 dec '19 16:35Aangepast op 30 dec '19 17:53

Stichting Consument & Telecomsector: gedupeerden meld u

Auteur: BNR Webredactie

KPN, Vodafone, T-mobile en Tele2 hebben miljoenenboetes aan hun broek hangen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft die aan ze opgelegd vanwege onjuiste en onvolledige informatie op hun websites. De Stichting Consument & Telecomsector roept nu gedupeerde consumenten op om zich te melden.

Luister ook | Toezichthouder ACM legt telecomproviders miljoenenboetes op

Terugvorderen

Het is volgens Calvin Ceder van de Stichting Consument & Telecomsector (Stichting ConTel) nog niet duidelijk of de Autoriteit Consument en Markt heeft aangegeven dat het te veel betaalde geld terug moet gaan naar de consument. Daarom gaat Stichting ConTel kijken of ze het geld van die consumenten kunnen terugvorderen. Stichting ConTel heeft al een aantal jaren claims lopen tegen de telecomproviders in een andere zaak. Dat staat los van deze zaak en toen ging het over gratis telefoons die niet gratis bleken te zijn.

All-in

Nu gaat het vooral om all-in-abonnementshouders die ondanks hun all-in-formule nog steeds moeten bijbetalen zonder daarover op de hoogte te zijn bij het afsluiten van hun contract.

Melden

Omdat de consument nu weer wordt misleid, roept de Stichting ConTel consumenten die zijn gedupeerd door de verkeerde informatie om zich te melden. 'We vragen de consument die hierdoor is aangetast om contact op te nemen met de Stichting Consument & Telecomsector', zegt Ceder.

(ANP Phil Nijhuis)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen