Binnenland6 jan '20 18:16

Waarschuwingsbrieven voor Amsterdamse bedrijven

Auteur: BNR Webredactie

Twee bedrijven in Amsterdam hebben zaterdag en maandag waarschuwingsbrieven gekregen. De recherche heeft de brieven meegenomen. Dit in het kader van het onderzoek naar bombrieven die de afgelopen dagen naar verschillende adressen zijn gestuurd, zo meldt de politie.

Zaterdag werd een waarschuwingsbrief bij een autobedrijf bezorgd, over het bedrijf in het centrum van Amsterdam waar op maandag een brief werd bezorgd doet de politie geen mededelingen. Dit om te voorkomen dat media het bedrijf gaan bellen, zegt de politie.

Volgens de politie zijn de afgelopen dagen in totaal zes bombrieven aangetroffen: bij twee hotels en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht, een autobedrijf en een tankstation in Rotterdam.

Tot nu toe zijn in totaal tien waarschuwingsbrieven verstuurd, zei een politiewoordvoerder. Bedrijven die een bombrief ontvingen, kregen later ook een waarschuwingsbrief op de mat. De bedrijven in Amsterdam die zaterdag en maandag een waarschuwingsbrief kregen, ontvingen geen bombrief.

Onbekend is wie er achter de brieven zit en wat het motief is. De politie onderzoekt alle scenario's, ook afpersing. Op de envelop stond als afzender het Centraal Invorderings Bureau (CIB) uit Rotterdam, maar dat heeft er volgens de politie niets mee te maken. De politie wil niet kwijt of de brieven zijn verstuurd door dezelfde afzender of afzenders.

Recherche onderzoekt het Okurahotel waar een verdachte brief is bezorgd
Recherche onderzoekt het Okurahotel waar een verdachte brief is bezorgd ( ANP Evert Elzinga)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen