Binnenland27 jan '20 16:58Aangepast op 27 jan '20 20:23

Zeeuwen zijn boos op staatssecretaris Visser

Auteur: BNR Webredactie

Staatssecretaris Visser van Defensie ging vandaag op bezoek in Vlissingen om te praten over de marinierskazerne. Het kabinet twijfelt nog steeds over of die kazerne er nu wel of niet moet komen, tot woede van de Zeeuwen. Het werd dan ook geen gezellig gesprek: de provincie zei na afloop dat het vertrouwen in de minister is geschaad.

(ANP Robin Van Lonkhuijsen)

Lees ook | Mariniers niet naar Vlissingen, 40 miljoen weggegooid

In het verleden hadden de Zeeuwen de minister al bevraagd over de komst van de marinierskazerne. Zij zou toen gezegd hebben dat ze er in Vlissingen van uit mochten gaan dat die kazerne er gewoon zou komen.

'Onfatsoenlijk'

Maar in de tussentijd zou de minister ook alternatieve locaties hebben onderzocht en nu is het helemaal niet zeker of het überhaupt zal gebeuren. 'Dat vinden wij bijzonder kwalijk en buitengewoon onfatsoenlijk', zegt Albert Vader, wethouder in de gemeente Vlissingen. Vader heeft het dossier van de kazerne in zijn portefeuille.

Oud dilemma

Het dilemma dat de staatssecretaris schetst, namelijk het kijken naar werving en behoud van defensiepersoneel versus de belangen van Zeeland, is helemaal niet nieuw. Daar is men in Vlissingen enorm boos over. 'Dat is al lang bekend en wij hebben al lang gezegd dat we er alles aan zullen doen om de mariniers netjes welkom te heten en op alle mogelijke manieren te helpen zich hier in Zeeland te vestigen en thuis te voelen', zegt Vader.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen