Binnenland31 mrt '20 06:52

Al tientallen boetes voor corona-overtredingen

Auteur: BNR Webredactie

Er zijn tientallen boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan mensen die zich niet houden aan de coronamaatregelen. Dat blijkt uit een rondgang van BNR langs verschillende gemeenten in Nederland. De gemeenten Eindhoven en Lelystad hielden het de afgelopen dagen bij waarschuwingen, terwijl inspecteurs van de gemeenten Delft, Nijmegen, Den Haag al regelmatig naar het bonnenboekje grepen.

Een bomvolle Haagse markt
Een bomvolle Haagse markt ( ANP / Robin Utrecht)

In de gemeente Heerlen is één boete uitgeschreven, verder bleef het daar bij waarschuwingen. De gemeenten Groningen, Assen, Staphorst, Kapelle, Enschede en Hattem lieten weten dat ze nog geen boetes hebben uitgeschreven. Volgens de woordvoerder van de gemeente Assen zijn er in heel Drenthe zelfs nog geen bekeuringen uitgeschreven. Lelystad laat weten dat het nog niet nodig was om mensen te bekeuren, omdat al heel streng gehandhaafd door boa’s en de politie.

Lees ook | Liveblog Coronavirus

De gemeente Nijmegen ziet heel duidelijk effect nu zij de eerste boetes heeft uitgeschreven. Vrijdag werden in de Keizerstad 20 boetes uitgeschreven vanwege groepsvorming op straat en in parken, zaterdag en zondag waren dat er nog maar vijf - duidelijk minder. Als je geen afstand houdt van 1,5 meter, dan kan leiden tot een boete van 400 euro.

Luister ook | Nog gen boetes, wachten op noodverordening


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen