Binnenland6 apr '20 08:40

'Nederlanders tevreden over coronamaatregelen'

Auteur: BNR Webredactie

De meeste Nederlanders zijn tevreden over de coronamaatregelen en een grote meerderheid vindt het thuiswerken nog steeds prima gaan. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeks- en adviesbureau Citisens onder 8000 respondenten.

Harmen van Doorn van Citisens zegt dat bijna 1 op de 3 Nederlanders wil dat het kabinet strengere maatregelen neemt. Ook zegt van Doorn dat de meeste Nederlanders heel positief zijn over het thuiswerken. 'Er is nog steeds veel waardering voor het beleid van kabinet: 89 procent vindt de maatregelen goed, en 25% van de ondervraagden zou wel meer maatregelen willen hebben.'

Luister ook | Goed of Fout in tijden van corona

Opvallend is wel dat meer mensen zeggen zich te houden aan de anderhalve meter afstand dan het handenwassen. 'Mensen vinden het makkelijk om zich aan de maatregelen te houden, mensen willen de situatie nog wel even gewoon uitzitten'.

Lees ook | Liveblog coronaupdates

Thuiswerken

Mannen en vrouwen verschillen nauwelijks van mening als het gaat om de genomen maatregelen. Alleen over thuiswerken is er een verschil, dat blijken mannen makkelijker te vinden dan vrouwen. '62% van de mannen en 55% van de vrouwen is daar tevreden over'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen