Binnenland15 apr '20 17:44

Allard Droste wil Nederland door coronatijden helpen

Auteur: BNR Webredactie

Ondernemer Allard Droste van metaalbedrijf Aldowa heeft 100.000 euro uit eigen zak belangeloos weggegeven aan mensen die het zwaar hebben door de coronacrisis. Hij heeft op LinkedIn een bericht geplaatst en vervolgens aan honderd mensen een bedrag van duizend euro overgemaakt. Hij vindt namelijk dat ondernemers er ook moeten zijn voor de maatschappij in mindere tijden.

Het gaat hem niet zozeer om het geld of om zijn eigen naam. Allard Droste wilde ook in slechte tijden het signaal sturen dat we er voor elkaar kunnen zijn. 'In het weekend dat het begon werd een vriendin van mij met een pennenstreek ontslagen. Dat greep me zo aan dat ik haar wilde helpen en toen ben ik gaan nadenken over hoe ik dat breder kon trekken.'

Lees ook | Liveblog coronacrisis

'Hoofd koel, hart warm'

De reacties op zijn actie zijn enerzijds dat mensen geïnspireerd raken. Anderzijds kreeg hij enorm veel schrijnende verhalen te horen. Maar Droste heeft besloten om het hier niet bij te houden en is inmiddels aan het werken aan een nieuw, veel groter initiatief. 'Dit wordt heel groots. Ik droom dat over een maand alle Nederlanders een oranje armbandje dragen met daarin gegraveerd: ''hoofd koel, hart warm''.' Droste wil de opbrengsten van de armbandjes verzamelen en doneren aan verschillende goede doelen. Daarnaast wil hij BN'ers betrekken om een campagne op te zetten.

(ANP Remko de Waal)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen