Binnenland18 mei '20 16:55

Onrust bij Tata Nederland om ontslag directeur

Auteur: BNR Webredactie

Het plotselinge ontslag van directeur Theo Henrar van Tata Steel Nederland leidt tot onrust in IJmuiden. Een deel van het personeel heeft uit protest het werk neergelegd.

Lees ook | 'Nederlands en Brits Tata Steel op punt van breuk'

De commissarissen van Tata Steel Nederland hadden het ontslag ontraden, maar de Indiase aandeelhouder drukte het ontslag tóch door. De Centrale Ondernemingsraad heeft er vooral kritiek op dat de directievoorzitter middenin de coronacrisis plotseling is weggestuurd, zegt voorzitter Frits van Wieringen.

Reorganisatie

Daarnaast zit het bedrijf in een grote reorganisatie, waarbij 1000 arbeidsplaatsen gaan verdwijnen. Die transformatie is vanwege de crisis weliswaar tot 1 juli on hold is gezet, maar de discussie erover is druk gaande en het vertrek van Henrar helpt daar bepaald niet bij, zegt Van Wieringen.

'In goed overleg'

Tata Steel wil in een persbericht niets kwijt over het vertrek van Henrar. Er wordt alleen gezegd dat 'de partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan'. Maar volgens de COR-voorzitter gelooft niemand in IJmuiden daar wat van. Bovendien ontbreekt in het persbericht een statement van Henrar zelf.

Theo Henrar van Tata Steel
Theo Henrar van Tata Steel ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen