Binnenland9 jun '20 16:31Aangepast op 9 jun '20 19:02

Veiligheidsregio's niet ingelicht over openen campingsanitair

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf maandag mogen de sanitaire voorzieningen op de campings weer open. Dat bevestigen kabinetsbronnen aan BNR. Daarmee kunnen alle campings in Nederland weer volledig open. Maar de veiligheidsrisico's moesten dit via de pers vernemen.

De vlag gaat uit

Bij de recreatiebedrijven gaat de vlag uit, stelt Cees Slager, voorzitter van de brancheorganisatie voor recreatiebedrijven. 'Het ging er vooral om dat het aantal verkeersbewegingen beperkt werd. Door het open stellen worden wij als sector weer als veilig bestempeld.'

Veiligheidsregio's

Ondanks dat Kabinetsbronnen het nieuws bevestigen aan BNR zijn de veiligheidsregio's niet ingelicht. Dat zegt Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen en voorzitter van de veiligheidsregio Zeeland. 'Wij vragen al een maand om een landelijke aanwijzing om de sanitaire voorzieningen te openen en nu krijgen wij het via de pers te horen. Wij hebben echter nog geen brief binnen en kunnen het dus niet voor waarheid aannemen.'

Luister ook | Nederlander laat camping links liggen

Verlies omzet

De bulk van het omzet van de campings is dankzij de corona-maatregelen verloren gegaan. 'De beste periodes in ons voorseizoen zijn: Pasen, meivakantie, Hemelvaart en Pinksteren. Daardoor moesten wij 35 tot 40 procent van onze jaaromzet laten liggen', stelt Slager. Nu hoopt Slager dat de sector 5 tot 10 procent kan goedmaken.

Verder benadrukt Slager dat de sanitaire voorzieningen veel meer schoongemaakt moeten worden en de anderhalve meter gegarandeerd moet worden door niet teveel mensen binnen te laten.

Luister ook | Zomervakantie 2020

Een houten huisje met privé-sanitair bij de kampeerplek op een camping
Een houten huisje met privé-sanitair bij de kampeerplek op een camping (ANP / Remko de Waal)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen