Binnenland11 jun '20 17:53

Kermisbranche hoort mogelijk goed nieuws na demonstratie

Auteur: BNR Webredactie

De kermisondernemers hebben het zwaar. Door de coronamaatregelen mogen kermisbedrijven niet aan de slag en komt er geen cent binnen. Boze kermis-exploitanten trokken daarom vandaag naar het Malieveld in Den Haag. De A12 bij Den Haag was door de wagens van de demonstranten enige tijd ontregeld, files waren het gevolg.

Atze Lubach, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders BOVAK, denkt dat de demonstratie van vandaag goed ontvangen is in Den Haag. 'We moeten het met elkaar doen. Het was een hele vreedzame dag met een hele duidelijke boodschap. Die is door de politiek ook goed begrepen.' Daarin verwijst Lubach naar minister De Jonge die welwillend is over een eerdere opening van de kermisbranche, nog voor 1 september.

Lees ook | Liveblog coronacrisis

Kermisexploitanten demonstreren op het Malieveld, ondanks het verbod van de gemeente. Vanwege corona mogen er pas na 1 september kermissen zijn en dat gaat ze de kop kosten, zeggen de exploitanten. ANP REMKO DE WAAL
Kermisexploitanten demonstreren op het Malieveld, ondanks het verbod van de gemeente. Vanwege corona mogen er pas na 1 september kermissen zijn en dat gaat ze de kop kosten, zeggen de exploitanten. ANP REMKO DE WAAL (ANP / REMKO DE WAAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen