Binnenland14 jun '20 20:59Aangepast op 14 jun '20 21:50

Horeca op de vingers getikt om niet naleven maatregelen

Auteur: BNR Webredactie

Meerdere horecazaken zijn dit weekend beboet en gesloten omdat de coronamaatregelen er niet goed werden nageleefd. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. De veiligheidsregio's maken zich zorgen over de naleving van de maatregelen in de horeca.

'Binnen in de horecagelegenheden vinden mensen het steeds moeilijker om onderling 1,5 meter afstand te bewaren en de verplichting om te zitten en niet te staan of rond te lopen, na te komen', zegt Bruls.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Uitgaansgelegenheden

Volgens Bruls was het afgelopen weekend vooral druk in de uitgaansgebieden. 'Op vrijdag- en zaterdagavond was het met name in de uitgaansgebieden van een aantal steden te vol en werd de onderlinge afstand van 1,5 meter zeker niet gehaald'

Dossier | Coronavirus

Eindhoven

Afgelopen donderdag sloten cafés op het Eindhovens Stratumseind al vrijwillig de deuren van hun horecazaken. Zij deden dit omdat ze bang waren voor boetes voor het niet naleven van de coronaregels. Een boete voor een horecazaak voor het niet naleven van de maatregelen kost ruim 4000 euro.

Ook zorgen bij Koninklijke Horeca Nederland

Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt zich zorgen. 'We ontvangen verschillende signalen vanuit het land dat horecaondernemers hun deuren sluiten omdat het niet rendabel is of omdat zij bang zijn voor hoge boetes als gasten de coronaregels niet naleven.' Volgens KHN is het daarom tijd dat er meer versoepelingen moeten komen, om alle ruimte buiten te kunnen benutten. 'Als je kijkt naar hoe de samenleving zich beweegt, dan moeten we echt met elkaar constateren dat we buiten echt meer ruimte moeten geven aan ondernemers en verder moeten versoepelen.'

Image
(Rob Engelaar)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen