Binnenland22 jun '20 06:05Aangepast op 22 jun '20 06:36

Ongeveer 400 demonstranten aangehouden tijdens coronademonstratie

Auteur: BNR Webredactie

De demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag is uitgelopen op rellen. De demonstratie was eerder verboden, maar toch kwamen er mensen op af. Er zijn uiteindelijk ongeveer 400 mensen aangehouden.

Op vrijdag besloot burgemeester Remkes de demonstratie tergen de coronamaatregelen te verbieden. Er werden namelijk tienduizend bezoekers verwacht, waardoor 1,5 meter afstand bewaren niet mogelijk was. Toen er toch demonstranten op het Malieveld verschenen besloot burgemeester Remkes rond 13:00 een kleine demonstratie toch toe te slaan.

Voetbalsupporters

Toen er echter te veel demonstranten op het Malieveld verschenen meldde de politie dat de sfeer omsloeg en dat voetbalsupporters op het Malieveld verschenen. Uit voorzorg besloot de politie het winkelgebied in het centrum van de Hofstad dicht te doen.

Charges

Uiteindelijk kwam het bij Den Haag Centraal Station tot een confrontatie tussen de meedemonstrerende supporters en de politie. Er werden charges te paard en met waterkanonnen uitgevoerd. Er zijn ongeveer 400 demonstranten aangehouden.

Nadat burgemeester Johan Remkes een korte betoging toestond omdat de aanwezigen voldoende afstand konden houden vanwege het coronavirus, bleven mensen hangen op het terrein en werd het onrustig.

Lees ook | De corona-liveblog

Demonstrant raakt slaags met ME in Den Haag
Demonstrant raakt slaags met ME in Den Haag ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen