Binnenland25 jun '20 07:54Aangepast op 25 jun '20 08:58

Steeds meer werknemers weer terug naar kantoor

Auteur: BNR Webredactie

30 tot 40 procent van de mensen werkt nog steeds vanuit huis. Dat blijkt uit de meest recente verplaatsingsdata die BNR bij Dat Mobility heeft opgevraagd. Wel gaan de afgelopen weken steeds meer mensen een dagje naar kantoor.

Dat Mobility ziet dat mensen richting vrijwel alle bestemming zich meer aan het verplaatsen zijn, maar voornamelijk bij het kantoor Dat gaat om zeventig procent. 'Het is mooi weer en er mensen pakken die bewegingsvrijheid na versoepelingen', zegt Peter van der Mede van Dat Mobility.

'Op de dag na de aankondiging van lockdowns zagen we een complete instorting van bewegingen', zegt Van der Mede. 'Wat ook opvallend is, is dat mensen nu veel minder een wandeling om het huis maken.'

Unilever

Unilever was één van de bedrijven die snel de overstap heeft gemaakt naar thuiswerken. Het bedrijf gaf aan dat rond augustus maar tien procent van de werknemers naar het kantoor konden komen. Dat was de verwachting van het bedrijf. Joanny Lijbers, van Unilever, geeft nu aan geen haast te hebben om werknemers weer naar het kantoor te halen. 'Wij hebben nu zo'n mooie manier gevonden om virtueel te werken.'

Luister ook | Kwart werknemers vindt thuiswerken verschrikkelijk

Tape geeft aan dat een werkplek niet meer gebruikt mag worden in het kader van de invoer van een 1,5 metereconomie.
Tape geeft aan dat een werkplek niet meer gebruikt mag worden in het kader van de invoer van een 1,5 metereconomie. (ANP SEM VAN DER WAL)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen