Binnenland9 jul '20 18:22Aangepast op 9 jul '20 20:51

Politiebond: Boerenprotesten kosten honderduizenden euro's

Auteur: BNR Webredactie

Politiebond ANPV maakt zich zorgen om alle boerenprotesten. Die kosten de politie namelijk veel geld en trekken een enorme wissel op het personeel.

De recente demonstraties in onder andere Drenthe en Zeeland zijn de politie niet in de koude kleren gaan zitten. 'Er zijn dagen dat er honderden mensen extra ingezet moeten worden. Dat wil zeggen dat ze allemaal weer vervangen moeten worden door andere politiemedewerkers', zegt Hans Schoones, vicevoorzitter van de ANPV.

Capaciteit

Schoones ontkent het tekort aan capaciteit bij de politie. 'Zolang het verspreid is, kun je alles verdelen. Maar nu is het dag-na-dag. Dat wil zeggen dat er dagelijks geïnvesteerd moet worden. Alles grijpt in elkaar en er is een soort kettingreactie.'

Luister ook | Minister Schouten zegt bezoek af om boeren

Een groep boeren met landbouwvoertuigen heeft zich verzameld voor een gezamenlijke barbecue bij een loonbedrijf naast het afvalverwerkingsbedrijf Attero.
Een groep boeren met landbouwvoertuigen heeft zich verzameld voor een gezamenlijke barbecue bij een loonbedrijf naast het afvalverwerkingsbedrijf Attero. ( ANP Vincent Jannik)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen