Binnenland17 jul '20 09:01

Nederlanders zoeken massaal de vakantieparken en campings op

Auteur: BNR Webredactie

Als je nog een vakantie wilt boeken in Nederland moet je snel zijn: Bungalowparken, vakantiehuizen en campings zijn massaal volgeboekt. Dat meldt de Telegraaf op basis van een rondgang langs grote verhuurders.

NBTC Holland Marketing monitort de vakantiewensen van de Nederlanders. Zij zagen al eerder dat de populariteit van een binnenlandse vakantie enorm is, zo zegt directeur Jos Vranken. 'We zien dat men een hoge hang heeft naar het eigen land. Dat hangt onder andere samen met de onzekerheden bij een verblijf in het buitenland. Tegelijk zie je ook een drang naar rust en ruimte, dat verklaart ook waarom dit soort type vakanties als eerste zijn geboekt', zo stelt Vranken.

Luister ook| Ask me Anything: Vakantie in eigen land

Rust en ruimte

Men probeert vooral de druk van het dagelijks leven te ontvluchten. 'De stad ontvluchten we niet, maar wel de drukte. In onze monitor hebben we gevraagd naar wat men belangrijk vindt in een vakantiekeuze. Zeventig procent kiest dan vooral voor de rust en de ruimte. Het is dan logisch dat dat dan eerder in een natuurlijke omgeving wordt gedaan dan in een stedelijke omgeving.'

Inhaaleffect

Toch is deze ene zwaluw nog geen zomer voor Vranken. 'Het is natuurlijk goed nieuws dat Nederlanders de weg naar de accomodaties weten te vinden deze zomer. Maar het echte inhaaleffect is er niet, want het hele voorjaar is weggevallen, dat is voor Nederland een belangrijk seizoen. Ook het najaar, de winter en de vroege voorjaar van volgend jaar, zijn de periodes om de Nederlanders en ook onze directe buren met name te verleiden om nog een tripje te maken, willen we de sector echt een noodzakelijke steun in de rug geven', is de uitleg van Vranken.

Vakantiegangers op het vijfsterren vakantiepark Ackersate. Veel Nederlandse kiezen dit jaar voor een vakantie in eigen land nu de coronacrisis nog niet voorbij is.
Vakantiegangers op het vijfsterren vakantiepark Ackersate. Veel Nederlandse kiezen dit jaar voor een vakantie in eigen land nu de coronacrisis nog niet voorbij is. (PIROSCHKA VAN DE WOUW)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen