Binnenland17 jul '20 10:23Aangepast op 17 jul '20 10:43

Tilburgse Kermis-light opent de deuren

Auteur: BNR Webredactie

Dé Tilburgse Kermis mag het even niet heten, maar de Vakantiekermis Tilburg wél! Kleiner, maar met zo’n vijftig attracties verspreid over de stad toch wel een stuk meer dan een troostprijs.

Verslaggever Martijn de Rijk sprak met wethouder Rolph Dols, die erg veel zin heeft in ritje in de spider, wel moet die nog even wachten, want om 15.00 uur open de kermis pas de deuren voor bezoekers. Wel moet dat op een coronaproof manier gaan. Zo was er in het verleden een lange lint aan attracties door heel Tilburg verspreid. Nu is de kermis verspreid over vier pleinen, waar niet tweehonderd attracties staan, maar ongeveer vijftig.

Beluister ook | Kermisbranche hoort mogelijk goed nieuws na demonstratie

'Eigenlijk is er nog een vijfde plein, aan de rand van de stad. Daar staat de nostalgische kermis', vertelt Dols. 'Dé Tilburgse Kermis komt niet. Maar dit jaar is het de Vakantiekermis Tilburg onder vakantiestad Tilburg. Daarin willen we proberen om zoveel mogelijk Tilburgers toch te laten genieten. Ook verwachten we dat minder mensen op vakantie gaan dan andere jaren, dan moet het in Tilburg wel lekker toeven zijn', zo verklaart Dols de light-versie van de Tilburgse Kermis.

Beluister ook | Back to Business | Bivakmutsen en wegwerpsokken


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen