Binnenland4 okt '20 14:11

Drooglegging op komst in Utrecht na 22.00 uur

Auteur: Aäron Loupatty

De gemeente Utrecht wil het verkopen van alcohol na 22.00 uur aan banden leggen. Met de lokale ondernemers is de gemeente in gesprek 'om gezamenlijk te kijken wat daarin mogelijk is.' Daarnaast zijn er ook extra maatregelen die de gemeente op het oog heeft om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Welke dat zijn, wilde de gemeente nog niet vertellen.

Zaterdagavond merkte de gemeente dat na het sluiten van de kroegen om 22.00, zoals volgens de nieuwe coronamaatregelen moet, het uitgaanspubliek naar de winkels trok om alcohol in te slaan. 'Hierdoor ontstonden rijen waarbij de 1.5 meter niet werd gerespecteerd', laat een woordvoerder weten. Eén supermarkt besloot om zelf de zaak te sluiten omdat het de drukte niet aankon.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Bij de drukte hebben handhavers ook ingegrepen. Mensen zijn op hun gedrag aangesproken en er zijn ook boetes uitgedeeld. 'In totaal zijn dit weekend 21 mensen mondeling gewaarschuwd, zijn er 58 schriftelijke waarschuwingen uitgedeeld en zes mensen zijn beboet.'

Gerelateerde artikelen