Binnenland28 nov '20 15:24Aangepast op 28 nov '20 15:49

Drukte in winkelgebieden; Rotterdam Eindhoven en Dordrecht sluiten winkels eerder

Auteur: BNR Webredactie

Het is zaterdag druk in veel winkelgebieden. In de nasleep van Black Friday proberen veel mensen nog inkopen te doen, maar daardoor ontstaat er drukte waardoor coronaregels moeilijk te handhaven zijn. De steden Rotterdam, Eindhoven en Dordrecht sluiten daarom noodgedwongen de winkels eerder.

In het centrum van Rotterdam moeten zaterdag de winkels om 17.00 uur de deuren sluiten voor nieuwe klanten. Vanaf 18.00 uur moeten de winkels helemaal dicht zijn. Een uitzondering geldt voor de supermarkten. Op vrijdag besloot de gemeente ook al om de winkels eerder te sluiten. Door de massale toestroom van mensen was de 1.5 meter niet meer te handhaven in de winkelgebieden. Zaterdag was het rond het begin van de middag nog 'beheersbaar druk', zo stelde een woordvoerder van Rotterdam. 'De maatregelen hebben effect. Zoals het nu gaat, gaat het goed.'

In Amsterdam was het zaterdag echter wél te druk. Rond 13.30 is daarom eenrichtingsverkeer verplicht in de Kalverstraat.

Lees ook | KNVB wil gauw weer supporters in stadions

Eindhoven kan drukte ook niet meer aan

Burgemeester John Jorritsma, van Eindhoven, dreigde al eerder om de winkels vroegtijdig te sluiten vanwege de drukte. Dat dreigement wordt nu ook uitgevoerd. Vanaf 16.00 uur moeten de winkels in de stad sluiten vanwege de drukte, zo heeft gemeente aangekondigd. Al sinds 15.00 uur mochten er ook geen nieuwe klanten meer de winkels in. 'Door de drukte kunnen mensen geen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Daarmee komt de volksgezondheid in het gedrang en moeten we de winkels sluiten', zegt een woordvoerder van de gemeente. Naast Rotterdam en Eindhoven worden ook in Dodrecht de winkels eerder gesloten, zo meldt de burgemeester van de stad.

Luister ook | Slob voelt weinig voor verlengde kerstvakantie


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen