Binnenland12 dec '20 08:00Aangepast op 12 dec '20 12:11

24 uur per dag bewaking in omgeving, Poolse supermarkt gaat dicht

Auteur: BNR Webredactie

Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk heeft het pand van de Poolse supermarkt in het winkelcentrum Beverhof gesloten en laat de omgeving 24 uur per dag bewaken. Hij heeft dit besloten nadat de supermarkt zaterdagochtend vroeg voor de tweede keer werd getroffen door een explosie.

Bij de explosie werd vanochtend de gevel van een Poolse supermarkt fors beschadigd. Het gaat om dezelfde super die woensdag al werd getroffen, zegt een woordvoerder van de politie. In Velsen-Noord werd een uitgebrande auto gevonden. De politie onderzoekt of dit met de explosie te maken heeft. De explosie van vandaag was zwaarder dan die van woensdag en heeft ook veel schade aangericht aan het winkelcentrum, waardoor meerder winkels dicht moeten blijven.

Lees ook | In december ook om drie uur 's nachts naar de supermarkt

Een groot deel van de omgeving bij de winkel is afgezet. De explosieven-opruimingsdienst EOD en de forensische opsporing komen ter plaatse om verder onderzoek te doen, aldus de woordvoerder. Er zijn geen woningen ontruimd. Dinsdag en woensdag waren er explosies bij winkels met de naam Biedronka in Heeswijk-Dinther, Aalsmeer en Beverwijk. De winkels zijn geen onderdeel van een keten, maar dragen alleen dezelfde Poolse naam.

Lees ook | Forse toename camera's met gezichtsherkenning

De eigenaar van de winkels in Beverwijk en Aalsmeer, Mohamed Mahmoed, is ervan overtuigd dat een concurrent achter de aanslagen zit, zei hij in een interview met De Telegraaf. De burgemeester van Aalsmeer, Gido Oude Kotte, besloot vrijdag de winkel daar voor onbepaalde tijd te sluiten. Omdat niet duidelijk is wat het motief is voor het plaatsen van de explosieven, bestaat er volgens de burgemeester 'een verhoogd risico voor opnieuw een ernstige openbare ordeverstoring'.

Winkelcentrum Beverhof in Beverwijk
Winkelcentrum Beverhof in Beverwijk (ANP / Remko de Waal)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen