Binnenland18 jan '21 16:28

'De Boer was een stevige onderhandelaar'

Auteur: BNR Webredactie

Vakbond FNV reageert geschokt op het plotselinge overlijden van Hans de Boer, oud-voorman van werkgeversorganisatie VNO-NCW. 'Open, eerlijk en betrouwbaar', zo omschrijft FNV-voorman Han Busker zijn oud-collega.

Busker trok veel met De Boer op bij onderhandelingen over de pensioendiscussies en de coronasteunpakketten. 'De Boer was een stevige onderhandelaar die soms ook ongenuanceerde uitspraken kon doen, waardoor hij onderhandelingen op scherp zette. Maar dat paste bij zijn karakter', zegt Busker. In september nam De Boer afscheid van de werkgeversorganisatie. Hij was plan om tijdens zijn pensioen veel te gaan reizen. 'Hij wilde gaan genieten van het leven. En dan hoor je dit, dat komt als een schrok', zo reageert Busker.

Luister ook | Hans de Boer: recht voor zijn raap, met oog voor iedereen

In de polder stonden De Boer en Busker vaak lijnrecht tegenover elkaar. 'Het botste regelmatig. Dat komt ook omdat we van twee verschillende kanten een probleem wilden aanpakken. Maar Hans de Boer bleef altijd opzoek naar een oplossing, ook nadat we boos wegliepen zochten we elkaar weer op om een oplossing te vinden', zo herinnert Busker zich.

Op zijn allerlaatste dag als baas bij VNO-NCW gaf Hans de Boer een interview op BNR met Diana Matroos, dat is hier terug te luisteren.

Hans de Boer en Han Busker.
Hans de Boer en Han Busker. (ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen