Binnenland25 jan '21 17:27

Schade door rellen bij station Eindhoven kost tonnen

Auteur: BNR Webredactie

Het herstellen van het Centraal Station Eindhoven gaat nog weken, zo niet maanden duren. Dat maakt ProRail vandaag bekend. Tijdens de rellen van gisteren is er voor tonnen aan schade aangericht. Aan het station, en aan de winkels van binnen.

Bij de rellen werden er stenen door ruiten heen gegooid en zijn er winkels geplunderd, zo is op beelden te zien. Ook de stationspiano is vernield. John Voppen, CEO van ProRail, is in ieder geval opgelucht dat het personeel van ProRail en NS ongehavend is. 'We hebben de mensen opgezocht (...) voor hen was het verschrikkelijk. Sommigen hebben zich bedreigd gevoeld en voelden angst. Toen de mensen de hal van het station inrenden moest het personeel vluchten om veilig te blijven.' Of de relschoppers het op het personeel gemunt had weet Voppen niet. 'Het is een angstig gevoel, je voelt je bedreigd. We willen niet dat ons personeel die zo hard werken om de treinen te laten rijden zich zo voelen', zegt Voppen.

Luister ook | Politiechef: verbied demonstraties uit medische noodzaak

ProRail neemt geen voorzorgsmaatregelen bij volgende rellen. 'We gaan geen dingen dichttimmeren. We laten de treinen rijden en de stations blijven open.'

Image
(Rob Engelaar)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen