Binnenland9 apr '21 11:33

We mogen weer naar de Keukenhof!

Auteur: BNR Webredactie

Tulpen en krokussen bekijken in de Keukenhof: het mag weer, althans voor een paar dagen. Het bloemenpark doet namelijk mee aan het overheidsprogramma Testen voor Toegang.

(ANP / HOLLANDSE HOOGTE / ROBIN UTRECHT)

Luister terug | Bollenvelden verliezen kleur om toeristen weg te houden

Directeur Bart Siemerink is al blij dat er in ieder geval iets gaat gebeuren. Volgens hem is het heel goed mogelijk om veilig in de buitenlucht een bloemenpark te bezoeken. De overheid stond het alleen niet toe. Siemerink valt erover dat alle doorstroomlocaties over één kam worden geschoren, terwijl er in het park genoeg ruimte is. 'Met 5000 mensen in een park van 32 hectare kun je echt anderhalve meter afstand houden.'

Niet uitverkocht

Met deze testen komt er wat ruimte: dit weekend zijn er drie keer 5000 bezoekers welkom. En volgend weekend mag dat nog een keer. De kaarten zijn nog niet uitverkocht. Dat heeft ermee te maken, denkt Siemerink, dat belangstellenden veel meer en ingewikkelder stappen moeten nemen om te komen dan normaal. Mensen moeten vooraf eerst naar een teststraat om een testbewijs te halen, ze moeten een app downloaden waar het testresultaat in komt te staan. En met een ticket van de Keukenhof mogen ze dan uiteindelijk naar binnen.

Luister terug | Zakendoen | Bart Siemerink (Keukenhof)


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen