Binnenland1 mei '21 11:37Aangepast op 1 mei '21 16:25

Versoepelingen 11 mei uitgesteld; 'Druk op ziekenhuizen te hoog'

Auteur: BNR Webredactie

De coronaversoepelingen die vanaf 11 mei gepland waren, worden uitgesteld. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Normaal gesproken zou er op zondag ook een Catshuisoverleg zijn waar gesproken zou worden over mogelijke versoepelingen, maar ook die gaat niet door.

(ANP / REMKO DE WAAL)

De versoepelingen die dan eigenlijk op de planning stonden, golden voor onder meer sportscholen, musea en dierentuinen. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic's nu nog te hoog om verder te versoepelen, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

'Daling onvoldoende'

Op Twitter laat coronaminister Hugo de Jonge weten dat we al wel over de piek van de derde coronagolf zitten. 'Maar de daling is nu nog niet voldoende om ook de 2e stap van het openingsplan verantwoord te kunnen zetten', meldt De Jonge. Wanneer de versoepelingen voor de sportscholen, musea en dierentuinen wel mogelijk zijn is niet duidelijk. 'We bekijken per week wat verantwoord mogelijk is', aldus De Jonge.

Ook het Outbreak Managment Team (OMT) adviseerde al om de versoepelingen niet door te laten gaan. Het OMT wil wachten met verdere versoepelingen totdat het duidelijk is dat aantal ziekenhuis- en ic-opnames is gedaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen