Binnenland9 mei '21 12:37

Politiestaking rondom Klassieker van de baan

Auteur: BNR Webredactie

De politiestaking rondom de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax gaat niet door. Hierdoor kan de Klassieker, tot opluchting van de KNVB, wél doorgaan.

Drie politie vakbonden, de ACP, de ANPV en de NPB, waren van plan om vandaag tussen 13:00 en 15:00 het werk neer te leggen. De bonden beklagen zich over het vele politiegeweld. Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp staan agenten permanent in de 'frontlinie', zonder dat ze daar waardering voor krijgen.

Doorgaan Klassieker was niet zeker

Door de plannen voor de staking stond het doorgaan van de Klassieker om losse schroeven. De gemeente Rotterdam kondigde een kort geding aan. Maar tot een oordeel van de rechter kwam het niet, omdat het demissionaire kabinet tegemoet kwam aan de eisen van de politiebonden.

Tijdens het kort geding deed het kabinet een handreiking aan de politiebonden. Demissionair minister Grapperhaus van Veiligheid & Justitie zal vandaag contact opnemen over de nieuwe cao-onderhandelingen. Morgen zullen deze onderhandelingen uitgebreider besproken worden.

De KNVB is blij dat de actie van de baan is en dat de Klassieker door kan gaan 'met oog op het verloop van de competitie'. De spelersbus van Ajax is om 12:00 volgens plan vertrokken naar Rotterdam.

Politie-inzet rondom de Klassieker is -ook zonder publiek- zeker geen overbodige luxe. Gisteren werden agenten nog belaagd door honderden Feyenoordfans bij naar de training van hun club kwamen. Eerder deze week werden plaatsen hooligans meerdere explosieven bij supporterscafé's in zowel Amsterdam als Rotterdam.

ROTTERDAM - Feyenoord-fans tijdens rellen met de politie . Feyenoord-fans hebben zich verzameld bij het trainingsveld om de spelers toe te zingen, voorafgaand aan de laatste training in aanloop naar de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax.
ROTTERDAM - Feyenoord-fans tijdens rellen met de politie . Feyenoord-fans hebben zich verzameld bij het trainingsveld om de spelers toe te zingen, voorafgaand aan de laatste training in aanloop naar de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. (ROBIN UTRECHT)


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen