Binnenland10 mei '21 17:39

Fieldlab: Evenementen kunnen weer veilig starten

Auteur: BNR Webredactie

Fieldlab Evenementen heeft naar eigen zeggen genoeg informatie verzameld om het organiseren van verschillende types evenementen weer mogelijk te maken. De verzamelde data laten zien dat met een specifiek set van maatregelen, waaronder een sneltest, veel evenementen met 50- tot 75% bezetting binnenkort gewoon door kunnen gaan.

‘Het hangt wel allemaal af van in wat voor fase van de crisis we ons begeven', zegt Programmamanager van Fieldlab Evenementen Pieter Lubberts. ‘Hoe evenementen precies zullen plaatsvinden hangt dus af van de ernst van de situatie’, meldt Lubberts. Voor kleine evenementen zoals een theatervoorstelling is vaak geen sneltest nodig, behalve als we in een ‘ernstige crisisfase’ zitten. Bij grotere evenementen zoals een voetbalwedstrijd zijn logischerwijs meer maatregelen nodig om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Luister ook | Topgast: Pieter Lubberts, Fieldlab

Gebrek aan transparantie

Er is wel kritiek op de transparantie van Fieldlab. Veel wetenschappers hebben aangegeven dat het doen van een peer review over de experimenten niet mogelijk is, omdat er te weinig informatie is vrijgegeven door Fieldlab. Lubberts spreekt dit tegen: 'Er is al veel data gepubliceerd. Wij hebben niks te verbergen.'

(Danny Howe)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen