Binnenland19 mei '21 13:10Aangepast op 19 mei '21 15:15

Bizar incident Leiden: zwemmende studenten gewond door luchtbuks

Auteur: Diederik de Groot

In de Leidse binnenstad heeft zich onlangs een bizar incident voorgedaan. Studenten die nietsvermoedend aan het zwemmen waren in de gracht, zijn daar beschoten met een luchtbuks. Twee van hen raakten daarbij gewond. Dat bevestigt de politie na vragen van BNR. Er werd een onderzoek gestart, en er is een verdachte aangehouden in deze zaak. Het is een 20-jarige man uit Leiden.

De slachtoffers waren op 8 mei in het Rapenburg in de Leidse binnenstad aan het zwemmen, toen twee van hen ineens pijn voelden. Het bleek dat hun verwondingen afkomstig waren van een beschieting met een luchtdrukwapen. Op foto's die de ronde gaan, is te zien dat één van studenten in de hals is getroffen.

Meerdere studenten die weet hebben van het incident, laten aan BNR weten dat de slachtoffers lid zijn van studentenvereniging Augustinus en de dader van het Leidsch Studentencorps Minerva. Het schietincident zou passen binnen een grimmige 'traditie', gesymboliseerd door een rijmpje: ''Ligt er een knor van een Cordi in de gracht, dan wordt zij met een kogel tot zinken gebracht.’’

Er is aangifte gedaan van de beschieting en vervolgens is de 20-jarige verdachte aangehouden. Volgens de politie was hij tijdens het incident onder invloed van alcohol.

Het Rapenburg in Leiden
Het Rapenburg in Leiden

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen