Binnenland11 jun '21 16:49

Vanaf 30 juni weer evenementen zonder beperkingen toegestaan

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf 30 juni zijn evenementen toegestaan zonder grote beperkingen op het aantal bezoekers. Ook afstand houden en een mondkapje dragen hoeft niet meer. Het gaat om evenementen waarvoor een toegangsbewijs nodig is.

Image

Staatssecretaris Mona Keijzer is verheugd over het besluit. 'Ik denk dat organisatoren en artiesten ook erg blij zijn dat ze weer aan het werk kunnen.' Wel plaatst ze hier een kanttekening bij. 'Het kabinet heeft besloten dat evenementen op deze manier weer kunnen, en nu moeten burgemeesters een afweging maken in het kader van de openbare orde. Daarbij zal de politiecapaciteit een rol spelen.'

Field Labs

Het kabinet heeft dat vrijdag besloten en baseert zich op de resultaten van de Field Lab-evenementen die de afgelopen maanden zijn georganiseerd. Bezoekers moeten zich laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. De coronatest die toegang biedt, mag maximaal 40 uur oud zijn. Daarnaast kun je toegang krijgen met een bewijs van een recent doorgemaakte coronabesmetting.

Tot 28 juli mogen de evenementen maximaal 24 uur duren, en geldt er een maximumaantal bezoekers van 25.000 per dag. Een maand later, vanaf eind juli, kunnen er weer meerdaagse evenementen met overnachting worden georganiseerd, zoals meerdaagse muziekfestivals. Dan vervalt ook het maximumaantal bezoekers. 'Het RIVM adviseert wel om bij meerdaagse evenementen niet alleen vooraf maar ook tussentijds te testen,' aldus het ministerie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen