Binnenland11 jul '21 18:03

RTL Boulevard gaat opnieuw niet door; 'dreiging met raketwerper'

Auteur: BNR Webredactie

Zondagavond gaat RTL Boulevard opnieuw niet door, zo meldt de zender. Zaterdag ging het programma ook al niet door, vanwege een ernstige dreiging bij de studio. Na informatie van de Amsterdamse driehoek, die bestaat uit de gemeente, politie en Openbaar Ministerie, werd besloten de uitzending af te gelasten.

Image
(ANP / Hollandse Hoogte / Joris van Gennip)

Het is bij RTL nog niet duidelijk uit welke hoek de dreiging komt waardoor zaterdagavond de live-uitzending van RTL Boulevard niet kon doorgaan. NRC meldt op basis van bronnen binnen het opsporingsapparaat dat de politie berichten zou hebben onderschept, waarin criminelen een aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens bespraken op de studio op het Leidseplein in Amsterdam. Een woordvoerder van de driehoek zegt niets te delen over welke informatie bij hen is binnengekomen waardoor de uitzending zaterdag niet door kon gaan. Ook RTL geeft hierover geen commentaar en verwijst door naar de politie, meldt persbureau ANP.

Nieuwe uitzending

Maandag hoopt RTL weer een nieuwe uitzending te kunnen maken van het entertainment-programma. 'We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten. Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtsstaat', schrijft RTL. 'Wij blijven vechten om die rol te vervullen, zeker ook met RTL Boulevard, en zijn heel trots op het team dat met dezelfde overtuiging en gedrevenheid de draad morgen weer oppakt.'

Aanslag

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. Hij was te gast geweest in het programma en liep na afloop ervan naar de nabijgelegen parkeerplaats, waar hij voor de ingang werd neergeschoten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen