Binnenland19 nov '21 22:18Aangepast op 19 nov '21 22:34

Gewonden bij rellen in Rotterdam; politie lost schoten

Auteur: BNR Webredactie

De politie in Rotterdam heeft bij rellen op de Coolsingel meerdere waarschuwingsschoten gelost. Ook is de ME ingezet om de relschoppers te verdrijven. Volgens de politie zijn er gewonden gevallen.

Op de Coolsingel heeft de ME vrijdagavond charges uitgevoerd. Ook is een waterkanon ingezet en is een noodbevel van kracht. Dit betekent dat mensen zich niet mogen ophouden op en rondom de Coolsingel en de stations Centraal Station en Blaak. Het Centraal Station is door de ongeregeldheden inmiddels gesloten, meldt de politie.

De politie heeft het station Rotterdam Centraal en een metrostation afgesloten. In verband met de rellen rijden er geen treinen van en naar Rotterdam CS, meldt NS. Op borden boven de ringweg A20 bij Rotterdam en op lokale wegen worden automobilisten gewaarschuwd het centrum van Rotterdam te mijden wegens de situatie.

Rellen in Rotterdam; politie lost schoten
Rellen in Rotterdam; politie lost schoten (ANP)

Honderden betogers hadden zich vrijdagavond in Rotterdam op de Coolsingel verzameld. Ze protesteerden tegen het zogenoemde 2G-beleid waar de overheid op aan stuurt en waarbij mensen alleen nog maar een coronatoegangsbewijs krijgen wanneer ze gevaccineerd of genezen zijn. De betoging liep vervolgens uit op rellen.

Lees ook | 2G-maatregelen leidt mogelijk tot radicalisering

Betogers staken vuurwerk af en er werden brandjes gesticht op straat, meldt de politie. Er zouden ook politieauto's en straatmeubilair zijn vernield. Op social media zijn ook beelden te zien van een politieauto die in brand zou zijn gestoken. De politie heeft ook een waterkanon ingezet om de menigte te verdrijven.

Ook zou een journalist zijn aangevallen door relschoppers, maar de woordvoerder kon dat nog niet bevestigen.

Eerder op de dag werd via sociale media al opgeroepen tot een betoging tegen 2G. Een woordvoerster van de gemeente liet weten dat de demonstratie niet was aangemeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen