Binnenland26 nov '21 17:16

Nationale Politie houdt rekening met rellen na persconferentie

Auteur: BNR Webredactie

De Nationale Politie houdt rekening met onaangekondigde demonstraties, ongeregeldheden en mogelijk rellen na de persconferentie van vrijdagavond over een aanscherping van de coronamaatregelen.

In een gezamenlijk persbericht schrijven de politiebonden dat 'het korps de inzetbare sterkte voor de komende dagen maximaal heeft opgeschaald'.

Politiebonden kondigden donderdag stiptheidsacties en werkonderbrekingen aan, te beginnen bij de mobiele eenheid (ME). De politiebonden benadrukken nu in een gezamenlijke verklaring dat de politie dit weekend geen verminderde inzetbaarheid zal hebben. 'Dat bericht doet de ronde via sociale media, maar is totaal ongegrond. '

Stiptheidsacties

De gisteren aangekondigde stiptheidsacties en werkonderbrekingen zullen binnen afzienbare tijd van start gaan, maar de voorbereidingen vragen nog enige tijd. 'Laat je dus niet misleiden door dit fake news', zeggen de bonden in het persbericht.

De bonden: 'Het is ondenkbaar dat wij onze leden in zo’n gespannen situatie zouden oproepen tot acties. Dat zou in strijd zijn met ons verantwoordelijkheidsgevoel en het plichtsbesef van onze leden. Die zouden aan zo’n oproep ook gewoon geen gehoor geven.'

Gerelateerde artikelen