Binnenland6 dec '21 17:33Aangepast op 6 dec '21 18:55

Peter R. De Vries werd al twee weken in de gaten gehouden

Auteur: BNR Webredactie

Verdachte Kamil E. hield Peter R. de Vries al twee weken voor de moord in de gaten. Dat blijkt uit beelden van de politie tijdens de tweede zitting in de zaak over de moord op De Vries. De telefoon van Kamil E. was vaker in de buurt op het moment dat De Vries te gast was bij RTL Boulevard.

(Rechtbanktekening: ANP / Hollandse Hoogte / Aloys Oosterwijk)
(Rechtbanktekening: ANP / Hollandse Hoogte / Aloys Oosterwijk)

Beide verdachten waren niet aanwezig bij de tweede zitting. E. was wel aanwezig via videoverbinding. 'Het was minder beladen deze keer, omdat beide verdachten er niet waren', vertelt strafrechtadvocaat Peter Schouten.

De politie vond zeven telefoons bij de verdachte. 'Het is heel interessant wat er op die telefoons staat', vertelt Schouten. 'Wat we allemaal graag willen weten is wie de opdrachtgever is. Wordt daar nog iets over bekend gemaakt? Je hoopt dat de telefoons daar duidelijkheid in geven.' Het is nog niet gelukt deze telefoons te ontsleutelen.

Slordige praktijken

De verdediging klaagt dat ze niet alle bewijsstukken op tijd binnen hebben gekregen. 'Dat is ook een beetje slordig bij zo'n zaak, dat het niet netjes verloopt', vertelt Schouten. 'Maar dat doet er niet toe voor het bewijs. Er zijn schotresten aangetroffen op de handen van zowel de schutter als de chauffeur van de vluchtauto.'

De rechtszaak wordt over zes maanden inhoudelijk behandeld. De advocaten van de twee verdachten hebben meer tijd nodig om te bepalen wat zij nog uitgezocht willen hebben. Daarvoor hebben ze tot 3 maart de tijd.

Lees ook | Proces Peter R. de Vries van start: dit gebeurde er tijdens de strafzaak


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen