Binnenland8 dec '21 15:56Aangepast op 9 dec '21 12:07

Notarissen helpen mee aan dubieuze transactie van Sanderink

Auteur: BNR Webredactie

Uit vertrouwelijke e-mails van zakenman Gerard Sanderink blijkt dat notarissen van advocatenkantoor BarentsKrans meewerkten aan een dubieuze transactie. De e-mails zijn in handen van Het Financieele Dagblad. Twee notarissen en drie advocaten moeten voor de tuchtrechter verschijnen.

Na een tuchtklacht door Sanderinks ex-vriendin Brigitte van Egten kwam een aandelenoverdracht in het bedrijf van Sanderink aan het licht. Het gaat om aandelen van het ICT-bedrijf Centric en van Strukton. De tuchtklacht was gericht tegen notarissen van het Haagse advocaten- en notarissenkantoor BarentsKrans. Een deel van de aandelen is nu in handen van de vriendin van Sanderink Rian van Rijbroek.

FD.nl | Dubieuze transactie plaatst notaris BarentsKrans in kwaad daglicht

Gerard Sanderink moest de afgelopen twee jaar dwangsommen betalen aan zijn ex-vriendin. Maar de ondernemer weigerde te betalen. Van Egten besloot daarop beslag te leggen op de aandelen. Uiteindelijk leidde dit tot een rechtszaak. De dubieuze aandelenoverdracht van Sanderink was een manier om de verkoop van zijn aandelen te voorkomen.

Luister ook | Overheid loopt risico's met Centric door soap Sanderink en Van Rijbroek

Gevoelige informatie

Het ICT-bedrijf Centric werkt voor Nederlandse gemeenten, De Nederlandse Bank en de Sociale Verzekeringsbank. In de systemen zit vertrouwelijke data van Nederlandse burgers en financiële overheidsinformatie.

Rian van Rijbroek is de hoofdrolspeelster in meerde controverses. Zo heeft ze zich voorgedaan als cybercrime-expert in Nieuwsuur en een boek uitgegeven over cybercrime. Uiteindelijk viel ze door de mand. In het boek is plagiaat gepleegd.

Lees ook | Strukton-topman Sanderink treedt af


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen