Binnenland4 jan '22 19:09

VN-rapporteur verspreidt misleidende informatie over politieoptreden

Auteur: BNR Webredactie

UN Watch wil dat VN-rapporteur Nils Melzer aftreedt omdat hij misleidende informatie over de Nederlandse politie heeft gedeeld. De Speciaal VN-Rapporteur op het gebied van marteling uitte eerder kritiek op Twitter naar aanleiding van het optreden van de Nederlandse politie bij demonstraties. Maar dat blijkt niet te kloppen.

Onderzoeksjournalist Robert van der Noordaa kwam erachter dat Melzer onjuist informatie verspreidde. 'Ze hebben mijn naam niet in de tweet gezet, maar ik heb wel flink vuur aan de schenen van die man gelegd en nogal wat informatie naar UN gestuurd dat het echt niet kan', zegt Noordaa.

Politieoptreden

'Allerlei dingen klopten niet. Ik was bezig met analyses, maar ik kon toen helemaal niet zien of het echt om geweld ging. Daar moet je heel erg mee oppassen. De manier waarop Melzer het heeft gedeeld, gaf de indruk dat het politieoptreden vergelijkbaar zou zijn met de fatale arrestatie van George Floyd.'

'Het is gewoon niet zuiver van die man. Hij retweet de meest bizarre dingen. Het lijkt bijna op wat heel veel Russische trollen ook doen', aldus Noordaa.

Luister ook | Politie grijpt in bij Museumplein


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen