Binnenland19 jan '22 14:24Aangepast op 19 jan '22 16:41

Tweede aangifte voor zedenzaak rond The Voice of Holland

Auteur: BNR Webredactie

Er is nog een aangifte binnengekomen rond de zedenzaak van het tv-programma The Voice of Holland. Het gaat opnieuw om een aangifte tegen Ali B. Dat heeft de advocaat van de rapper en Voice-coach woensdag bevestigd.

Ali B tijdens de inloop op de rode loper bij de Videoland documentaire premiere van Ali Bouali.
Ali B tijdens de inloop op de rode loper bij de Videoland documentaire premiere van Ali Bouali. (ANP foto // Frans van Zijst )

Er lag al een aangifte van grensoverschrijdend gedrag tegen de rapper en coach in het tv-programma The Voice, naar verluidt van een oud-deelnemer.

Luister ook | Schandaal rond The Voice heeft grote gevolgen

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van 'seksuele aard' gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

Samenwerking opgeschort

RTL Nederland heeft gisteren de samenwerking met Ali B opgeschort. Dat laat een woordvoerder van RTL Nederland weten. RTL wil niet zeggen of het opschorten van de samenwerking te maken heeft met de zedenzaak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen