Binnenland21 jan '22 16:04

Bierbrouwers in de startblokken voor heropening: 'We kunnen niet wachten'

Auteur: BNR Webredactie

De vereniging Nederlandse Bierbrouwers staat in de startblokken om de horeca snel van bier te voorzien zodra het kabinet daar het groene licht voor geeft. ‘We kunnen niet wachten! Het is de hoogste tijd dat óók de horeca open gaat. Horecaondernemers verdienen het om weer te mogen ondernemen', zegt directeur Lucie Wigboldus van de vereniging Nederlandse Brouwers.

Een gesloten terras in het centrum van Den Haag.
Een gesloten terras in het centrum van Den Haag. (ANP // Remk de Waal )

De vereniging Nederlandse Bierbrouwers vraagt het kabinet om een sluitingstijd in de avond in te voeren, in plaats van aan het eind van de middag. En bij de heropening speelt de nieuw opgestelde routekaart van Koninklijke Horeca Nederland een belangrijke rol. 'De nieuwe routekaart wijst de weg naar een veilige en verantwoorde opening van de horeca. Horecaondernemers verdienen een eerlijke kans. Bij een te vroege sluitingstijd wordt te veel horecaondernemers die kans ontnomen. Wij roepen het kabinet op horecaondernemers die ruimte te geven die hun in staat stelt weer te gaan ondernemen’, zegt Wigboldus.

Luister ook | Bruls: 'Horeca en cultuur moeten gewoon open en snel'

Voorbereiding

Bierbrouwers in Nederland zijn al druk bezig met de voorbereidingen om de horeca zo snel mogelijk van bier te voorzien. De bierwagens staan in de startblokken zodat zij dinsdagavond direct na de persconferentie kunnen gaan rijden. Daarbij wordt het risico genomen dat als het kabinet de heropening toch niet aandurft, dat alles dan voor niks is geweest, 'met alle kosten van dien'. Toch hebben de brouwers positieve verwachtingen van de persconferentie, volgens de verenging voor Nederlandse Bierbrouwers. 'Ze willen er alles aan doen om te zorgen dat de horeca zo snel mogelijk alles in huis heeft om de Nederlanders weer te laten genieten van de vertrouwde gastvrijheid van de horeca.'

Luister ook | 'Het draagvlak om ons dicht te houden is weg'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen