Binnenland26 jan '22 14:41

Ali B legt al zijn werkzaamheden neer gedurende onderzoek

Auteur: ANP

Ali B legt zijn werk voorlopig neer. Dat heeft de rapper besloten na de uitzending van het YouTube-programma BOOS, waarin hij wordt beschuldigd van verkrachting en seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens en rond de opnames van The Voice of Holland. De rapper legt zijn werkzaamheden als artiest de komende tijd neer, meldt zijn managementbureau SPEC op Instagram.

Ali B tijdens de inloop op de rode loper bij de Videoland-documentaire-premiére van Ali Bouali
Ali B tijdens de inloop op de rode loper bij de Videoland-documentaire-premiére van Ali Bouali (ANP/Frans van Zijst)

'De uitzending van BOOS van afgelopen donderdag heeft veel impact gehad, ook op ons', is te lezen in de verklaring. 'De aflevering heeft ook veel impact op Ali en zijn gezin. Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk al wordt veroordeeld valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn.' Zelf heeft de rapper aan zich meer te richten op zijn gezin ten tijde van het lopende onderzoek en voorlopig verder geen commentaar te geven.

Luister ook | 'Dat de Mol zegt dat Rietbergen geen macht had, komt hij niet mee weg'

SPEC schrijft ook dat 'onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag'. 'Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken.'

Het onlineprogramma BOOS kwam donderdag met het nieuws over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het The Voice of Holland. Tegen Ali B zijn twee aangiftes gedaan, waarvan één mogelijk door een oud-deelnemer. Een van de aangiftes is voor verkrachting, zo vertelde de aanklaagster aan programmamaker Tim Hofman. RTL legde de samenwerking met Ali B gedurende het onderzoek naar de aantijgingen stil.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen