Binnenland6 feb '22 14:00

Duizenden bij aanvang coronaprotest Rotterdam

Auteur: ANP

Op de Binnenrotte in Rotterdam hebben zich ondanks het onstuimige weer enkele duizenden demonstranten verzameld voor de Mars voor de verbinding, een protest tegen de coronamaatregelen van de overheid.

De politie legt tijdens het protest vier uur lang het werk neer, omdat het kabinet niet tegemoet wil komen aan de eisen voor een nieuwe politie-cao. Toch zijn er enkele tientallen agenten aanwezig 'om te handhaven en toezicht te houden'.

Luister ook | Gaat agententekort evenementen nekken?

De gemeente verwachtte aanvankelijk 15.000 deelnemers bij de protestmars, maar door het slechte weer zijn dat er vooralsnog beduidend minder. De sfeer is redelijk ontspannen en de actievoerders gaan schuil onder een woud van paraplu's. Vooraf is aan de deelnemers gevraagd zich warm te kleden en attent te zijn op harde windstoten bij het passeren van de Willemsbrug en Erasmusbrug.

Nederland in Verzet

De protestmars wordt georganiseerd door de actiegroep Nederland in Verzet. Die groep organiseerde ook demonstraties tegen het kabinetsbeleid in Amsterdam en in andere plaatsen.

Luister ook | Grote toename demonstraties in 2021, gemeenten steeds vaker niet vooraf ingelicht

Het stadsbestuur gaf toestemming voor het protest omdat de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie ervan uitgaan dat de openbare orde voldoende kan worden gehandhaafd.

Politie-inzet is er ook rond de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta in de Kuip, die om 12.15 uur is begonnen. In de Kuip zijn 16.000 mensen aanwezig bij de Rotterdamse derby. Dat is, vanwege de coronaregels, slechts een derde van de toeschouwerscapaciteit van het stadion.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen