Binnenland14 feb '22 16:33

Kuipers: Denkbaar dat alle coronaregels dit jaar verdwijnen

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Volgens minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid is het goed denkbaar dat later dit jaar alle coronaregels van tafel gaan. Voordat dat dat mogelijk is, moet het aantal besmettingen wel nog flink lager zijn.

Kuipers heeft vandaag vergaderd met leden van het kabinet over het verder loslaten van de coronamaatregelen. Die versoepelingen worden waarschijnlijk dinsdag aangekondigd. Het OMT gaf zondagavond al aan geen bezwaar te hebben tegen versoepelingen komende week.

Lees ook | De nacht stond op, en kreeg boetes

Het gaat dan vooral over sluitingstijden voor onder meer de horeca die verruimd kunnen worden tot 01.00 uur. In stadions en theaters zou de anderhalve meter afstand geschrapt worden. Ook mogen evenementen zonder zitplaats doorgaan tot 500 mensen als zij een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Ook grotere evenementen zouden door kunnen gaan, maar wel met mondkapjes en vaste zitplaatsen.

Lange termijn

Kuipers liet vorige week in een brief aan de Kamer weten wat de toekomstvisie is rond de pandemie. Tijdens de persconferentie dinsdag zal dan ook vooruit gekeken worden naar de nabije toekomst. In de komende maand verdwijnen waarschijnlijk de meeste coronamaatregelen, naar verwachting te beginnen met het vervallen van de anderhalve meter afstand vanaf 25 februari.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen