Binnenland17 feb '22 18:00Aangepast op 17 feb '22 18:36

NS: vrijdagochtend minder treinen vanwege storm, 's middags helemaal geen treinverkeer

Auteur: BNR Webredactie

Vanwege storm Eunice rijdt de NS vrijdagochtend met minder treinen. Vrijdagmiddag, vanaf 14:00 uur, rijden er helemaal geen treinen door het land. De NS meldt dat dit is besloten 'met het oog op de veiligheid van onze reizigers en collega’s'. Na storm Dudley komt raast vrijdag storm Eunice over Nederland. Het KNMI geeft code oranje af vanwege de heftigheid van de storm.

Image
(ANP)

Zowel binnenlandse als internationale treinen zullen vanaf 14.00 uur helemaal niet meer rijden. De kans is namelijk groot dat er door de wind bomen op het spoor terechtkomen en het wordt te gevaarlijk geacht voor storingsploegen om uit te rukken.

Zeer harde windstoten

In vrijwel het hele land verwacht het KNMI zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur, vanaf vrijdagmiddag. Op de wadden worden er zelfs windstoten tot 130 kilometer per uur verwacht. Alleen in Limburg, waar code geel gaat gelden, zal de storm redelijk mild zijn.

Lees ook | Storm Eunice morgen heftiger dan Dudley

Door de wind kunnen 'aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen', aldus het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Aan het einde van de vrijdagavond en in de daaropvolgende nacht zal de wind vanuit het zuidwesten afnemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen